Wintec zadel

Arena

Arena zadel

Familie van de Wintec zadels: de Arena zadels. Deze zadels zijn gemaakt van ambachtelijk gelooid Europees leder, maar de onderzijde is voorzien van de synthetische en onderhoudsvriendelijke kussens net als bij de Wintec zadels. Voor alle modellen en producten van Arena klik hier.

De Arena zadels net zoals de Wintec zadels uitgevoerd met het HART systeem (Horse And Rider Technology):

De combinatie van het Easy-Change Gullet- en Risersysteem zorgen ervoor dat elk nieuw Arena zadel aangepast kan worden naar het paard. Alle aanpassingen zijn meetbaar, symmetrisch en omkeerbaar, hierdoor kan je altijd zorgen voor het optimale resultaat voor paard en ruiter door de jaren heen.

Het Cair kussen systeem neemt de druk weg van de paardenrug en zorgt voor het optimale comfort. De druk wordt verdeeld, de kussens blijven zacht en de spieren krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen. De kussens worden in hetzelfde gedeelte van het zadel geplaatst als de vulling van traditioneel gevulde kussens. De druk wordt over de gehele lengte verdeeld, wat druplekken voorkomt. Dit revolutionaire kussensysteem biedt tal van voordelen:

  • Cair® luchtkussens behouden hun vorm in tegenstelling tot traditionele vulling die met de tijd inzakt en zich onevenwichtig verdeelt.
  • Cair® luchtkussens hebben geen aanpassing of speciaal onderhoud nodig en vragen geen her opvulling.
  • Cair® luchtkussens passen zich steeds aan naar de vorm van het paard.


Elastiflex boom: De boom is gemaakt van flexibel materiaal, waardoor deze mee kan bewegen met de bewegingen van het paard.

EASY-CHANGE Fit Solution: De pasvorm van het zadel kan gemakkelijk worden aangepast aan de hand van de rug van je paard. Met het EASY-CHANGE Gullet System kan het kopijzer gemakkelijk worden vervangen om de boom breder of smaller te maken.