Wintec zadel

Bates

Bates - Saddle Innovations to optimise horse comfort and performance. Familie van de Wintec zadels, maar de volledig leder uitvoering: de Bateszadels. De innovaties in Bates-zadels zijn ontwikkeld om het beste in u en uw paard naar boven te halen voor een uniek concurrentievoordeel in zeer gespecialiseerde zadels voor elke discipline. De toonaangevende innovaties in Bates-zadels zullen een groot verschil maken voor het comfort en de prestaties van uw paard. Onder leer van de beste kwaliteit voelen ruiters de kracht van innovatie in een Bates-zadel. Ervaar direct comfort, balans en naadloos contact met je paard. Voor alle modellen en producten van Bates klik hier.

Leer
Alle Bates zadels zijn voorzien van het fijnste, met de hand geselecteerde Europese leer. U kunt erop vertrouen dat het van de Bates zadels het beste ter wereld is en, mits het goed onderhouden, vele jaren uistekende service zal bieden. De Bates zadels hebben 3 soorten leer:

Luxe leder - Luxe leder wordt met de hand geselecteerd uit het beste kalsleder ter wereld en zorgvuldig verzorgd tijdens het gespecialiseerde looiproces. Dit garandeert uitzonderlijke prestaties op het gebied van sterkte, kleurrijkdom, ultrazacht gevoel en gripniveau om te voldoen aan de unieke eisen van een zadel. Leer is een natuurproduct en daarom zijn eventuele vlekken, littekens of kleurvariaties in het Luxe Leather geen fout en dragen ze bij aan het individuele karakter van uw nieuwe Bates Luxe Leather zadel.

Opulence leder - Bepaalde modellen zijn voorzien van zacht gefreesd Opulence leer aan de buitenkant van het zadel, bekend om zijn ultrazachte en gripvaste eigenschappen, wat zorgt voor onmiddellijk rijcomfort, veiligheid en het verminderen van de 'inrijtijd' die traditioneel wordt geassocieerd met nieuwe zadels. Modellen met Opulence leer bieden vaak extra functies, zoals een verzonken stijgbeugelkanaal voor ultiem nauw contact, slijtplekken voor extra duurzaamheid en belangrijke innovaties op het gebied van rijcomfort en verstelbaarheid, zoals een verstelbare ergonomische stijgbeugelhaak. Meegeleverde functies verschillen per model.

Heritage leder - Heritage leer handhaaft de traditionele Europese praktijken van looien met natuurlijke olie en was. Het hoge olie- en wasgehalte van dit leer zorgt voor optimale soepelheid en verbeterde grip voor de ruiter.

Onderhoud
Goede verzorging is cruciaal voor het maxamaliseren van de prestaties van uw Bates zadel, aangezien de levensduur ervan afhangt van het handhaven van een bepaald vochtgehalte in het leer. 

Reiniging moet altijd gevolgd worden door een rijke, op was gebaseerde dressing, zoals Bates Leather Balsam. We raden het gebruik van olie op je zadel af. VOORDAT u in uw nieuwe zadel gaat rijden, is het raadzaam om uw zadel royaal in te smeren met Bates Leather Balsam, zodat het een nacht kan intrekken. Het nachtelijke proces zorgt voor een maximale voeding in het leer, waardoor het vocht wordt vastgehouden en uw zadel wordt beschermd. Bates Leather Cream kan ook worden gebruikt om het vochtgehalte in uw zadel aan te vullen en te verjongen, maar een leerbalsem dringt dieper door in het leer en biedt een oppervlaktebarrière die beschermt tegen slijtage, water en zweet. Breng uw leerbalsem of -crème zwaar aan op gebieden met hoge slijtage, zoals de bovenkant van de zadelflap waar de stijgbeugelriemen zullen wrijven. U kunt uw verband aanbrengen op alle delen van uw zadel, inclusief de gevoerde inzetstukken en singel-/billetriemen.

Luxe leder - Vanwege de meer natuurlijke eigenschappen van luxe leer, hebben deze zadels mogelijk extra dressing nodig om vochtverlies en vervaging te voorkomen en om het leer te beschermen, met name op gebieden met veel slijtage en blootstelling aan de zon. Op deze manier behandeld, krijgt uw nieuwe zadel de traditionele, rijke patina van verouderd, bewerkt leer en kunt u jaren van uitstekende service van uw zadel verwachten.

Opulence leder - Opulence lederen zadels hebben regelmatig een dressing nodig om vochtverlies te voorkomen en om het leer te beschermen, vooral op plekken waar veel slijtage optreedt. Op deze manier behandeld, krijgt uw nieuwe zadel de traditionele, rijke patina van verouderd, bewerkt leer en kunt u jaren van uitstekende service van uw zadel verwachten.

Heritage - Het natuurlijke oppervlak van het leer is gemakkelijker vatbaar voor krassen of vlekken, dit kan eenvoudig worden verwijderd door simpelweg over het leer in het gebied te wrijven of te polijsten om de oliën terug te trekken naar het gebied en het oppervlak aan te vullen. Ondanks het hoge oliegehalte in het leer is de juiste verzorging nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak wordt beschermd tegen slijtage, water en zweet. In gebieden met veel slijtage zal het leer na verloop van tijd donkerder worden.

Belang van regelmatig onderhoud.
Top: regelmatig onderhoud met balsem op het zadel na elke 20.000 keer wrijven met een stijgbeugelriem, voor in totaal 125.000 keer wrijven.
Bodem: geen balsem aangebracht, zichtbare schade na slechts 50.000 keer wrijven.

HART
De Bates zadels net zoals de Wintec zadels uitgevoerd met het HART systeem (Horse And Rider Technology):
De combinatie van het Easy-Change Gullet- en Risersysteem zorgen ervoor dat elk nieuw Arena zadel aangepast kan worden naar het paard. Alle aanpassingen zijn meetbaar, symmetrisch en omkeerbaar, hierdoor kan je altijd zorgen voor het optimale resultaat voor paard en ruiter door de jaren heen.

Het Cair kussen systeem neemt de druk weg van de paardenrug en zorgt voor het optimale comfort. De druk wordt verdeeld, de kussens blijven zacht en de spieren krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen. De kussens worden in hetzelfde gedeelte van het zadel geplaatst als de vulling van traditioneel gevulde kussens. De druk wordt over de gehele lengte verdeeld, wat druplekken voorkomt. Dit revolutionaire kussensysteem biedt tal van voordelen:

  • Cair® luchtkussens behouden hun vorm in tegenstelling tot traditionele vulling die met de tijd inzakt en zich onevenwichtig verdeelt.
  • Cair® luchtkussens hebben geen aanpassing of speciaal onderhoud nodig en vragen geen her opvulling.
  • Cair® luchtkussens passen zich steeds aan naar de vorm van het paard.


Elastiflex boom: De boom is gemaakt van flexibel materiaal, waardoor deze mee kan bewegen met de bewegingen van het paard.
EASY-CHANGE Fit Solution: De pasvorm van het zadel kan gemakkelijk worden aangepast aan de hand van de rug van je paard. Met het EASY-CHANGE Gullet System kan het kopijzer gemakkelijk worden vervangen om de boom breder of smaller te maken.