Wintec zadel

In balans brengen

Net als bij het opmeten van de boommaat zorg je er ook hier voor dat het paard vierkant staat op een egale ondergrond en je alle eventuele middelen binnen handbereik hebt liggen. Leg het zadel zonder dekje op de rug van het paard. Haal je hand langs de schouder, overal zou je evenveel druk moeten voelen. Kijken of de schoft en ruggengraat van het paard vrij zijn van druk en de cair kussens overal contact maken met de paardenrug. Het is belangrijk om dit ook te checken met de ruiter op het paard, dit omdat de lucht van de cair kussens zich verplaatst onder het gewicht van de ruiter. 

Het in balans brengen van je zadel doe je zonder zadeldek, maar wel aangesingeld. Kijk vanaf de zijkant van het zadel of het diepste gedeelte van het zitvlak horizontaal zit. Dit zorgt ervoor dat de ruiter niet naar voren of achteren geduwd wordt en de ruiter optimaal in balans zit. Door middel van Riser Comfort Pads passen we het zadel aan voor een perfecte zadelbalans en optimale drukverdeling. Er zijn Risers voor de voorkant en voor de achterkant en in verschillende diktes: 4, 8, 12 en 16 mm. Afhankelijk of het zadel naar voren of naar achteren ligt zal je voor- of achter Risers moeten gebruiken om het zadel in balans te brengen. Als je twijfelt of het zadel goed in balans ligt kan je als ruiter nog een klein testje doen. Ga rechtuit in stap en sluit je ogen, probeer te voelen of het zadel je naar voor of naar achteren drukt.

Het invoegen van Risers
1. Haal onder het rokje aan beide kanten de schroeven uit het zadel.
2. Haal de grote flap van de kamer van het zadel los en houdt het naar achter. 
3. Haal eventuele flexiwrongen van het zadel af en zorg dat de singelstoten vrij liggen. Trek voorzichtig de kussenpanelen weg van de boom zodat de panelen loskomen van de boom, schuif vervolgens de panelen naar beden, weg van de boomtakken. Doe dit aan beide kanten.
4. Haal het klittenband los wat op de kussens zit.
5. Plaats de gekozen Risers op de juiste positie met het EASY-CHANGE Riser System logo gericht naar boven richting de boom van het zadel met de rechte rand langs de rand van het kussenkanaal.
6. Maak het klittenband weer dicht als alle risers geplaatst zijn.
7. Steek de boomtakken in de zakken van de kussenpanelen en laat de kussenpanelen weer naar boven glijden, doe dit aan beide kanten.
8. Steek het plaatsing hulpstuk door het gat onder het rokje, door het gat in de boom en in het metalen gedeelte waar de schroef ingaat. Gebruikt het hulpstuk om te lokaliseren waar het metalen gedeelte heen moet en duw deze door de boom naar de juiste locatie.
9. Houdt de kussenpanelen, boom en zweetblad op hun plaats terwijl je het hulpstuk eruit haalt. Plaats de schroeven en draai strak vast, doe dit aan beide kanten en je zadel is weer klaar voor gebruik!

Hieronder een YouTube video van http://www.easychangefitsolution.com met stap voor stap instructievideo's (inclusief het boom wisselen).