Wintec zadel

Onderhoud Wintec zadels

Hoe heerlijk is het als jij je tijdens een rit geen zorgen hoeft te maken over je tuig. Wintec zadels kunnen heel veel modder en vuil hebben, maar na een paar ritten adviseren we altijd om ze even schoon te maken. Minstens één keer per maand met een vochtige doek afnemen is vaak voldoende, maar als ze echt vies worden hanteren we de volgende stappen om je Wintec weer zo goed als nieuw te krijgen!

Gebruik altijd de juiste middelen! Je hebt niet veel nodig, een bokje om je zadel op te leggen, een spons of kleine zacht harige borstel,  Wintec Saddle Cleaner of een emmer water met een zacht reinigingsmiddel en een tuinslang of emmer met schoon water.

Spray je zadel in met Wintec Saddle Cleaner of maak hem nat met een doek met mild reinigingsmiddel en water. Veeg met een doek de viezigheid van het zadel af, vaak zal dit genoeg zijn om je zadel weer glanzend te krijgen. Echter als je zadel heel vies is of onder andere bestaat uit Equi-Suede kan een kleine borstel met zachte haren helpen om het ergste vuil te verwijderen en te zorgen dat het er weer als nieuw uit ziet. Maak bij Equi-Suede een cirkelachtige beweging met de zachte borstel om het weer die nieuwe uitstraling te geven en ook de grip terug te brengen.

En nu, simpelweg afspuiten! Tuinslang erop of met schoon water uit een emmer afnemen. Zadel mag goed nat worden, hier zijn ze op berekend! Laat ze vervolgens drogen, bij warm weer altijd in de schaduw en als het koud is op een warme, droge plaats (niet bij een verwarming). Houdt er rekening mee dat bij koud weer het soms iets langer duurt voor het zadel droog is, vooral bij Equi-suede materiaal. 

Zwem jij regelmatig met je paard in zout water? Maak dan af en toe je zadel open en check of de metalen delen niet gaan roesten. Spoel ze na en laat ze goed drogen om dit te voorkomen.
Heeft jou zadel leren singelstoten of zweetbladen, vermijd dan dat deze delen van het zadel nat worden en onderhoud deze delen met een zadelzeep en zadelvet.