Wintec zadel

Materialen

Het nieuwste Wintec-assortiment heeft niet alleen moderne ontwerpen, maar ook nieuwe normen op het gebied van pasvorm, comfort en presentaties voor zowel paard als ruiter. Niet alle opties en/óf materialen zijn mogelijk op elk zadel, elk zadel heeft zijn eigen specificaties. 

Verschillende modellen van de Wintec zadels, betekend ook verschillende materialen. Wat voor de een te hard of glad is, zit voor de ander comfortabel en met genoeg grip. Wintec werkt met Equi-Leather, Equi-Suède, Equi-Fabric en Equi-Grip. De Wintec modellen kunnen bestaat uit één, twee of alle drie de materialen.

Equi-leather
Een leather-look-a-like materiaal! Het lijkt op leer, maar is van sterke kwaliteit, synthetisch leerachtig materiaal en komt vooral voor in de 250 en 500 modellen. Perfect geschikt voor de dagelijkse activiteiten en met name geschikt voor mensen die gesteld zijn op hun bewegingsvrijheid, dit vanwege de niet te stroeve zitting. Het hoogwaardige lederachtige materiaal is duurzaam en makkelijk te onderhouden. Omdat het materiaal ondoordringbaar is voor vuil en water is een veeg met een vochtige doek vaak genoeg om te zorgen dat het er weer als nieuw uitziet.

Equi-Suede
De naam zegt het al, een suède-look-a-like materiaal. Het uiterlijk en het gevoel van een echt suède materiaal. Dit high-tech suède materiaal komt vooral voor in de Pro, 2000 en D'Lux modellen. Het voelt als een luxe stoel, extra zacht en de vezelige afwerking zorgt voor meer grip. Ook bij regenachtig weer zal de grip meer toenemen. Niet ideaal voor het springen, omdat het de beweging kan beperken door het te veel aan grip, dit materiaal wordt dan ook niet toegepast op de springzadels. 

Equi-Fabric
Een sterke high-tech geweven stof, vergelijkbaar uiterlijk en gevoel als van een lichte denim met een stoffen uiterlijk. Het Fabric materiaal komt vooral voor in de WintecLite modellen. Qua materiaal voelt het als een combinatie van het Equi-Leahter en Equi-Suède, tussen het glad leerachtig-materiaal en ultra grip suède materiaal. Het grote voordeel is dat het lichter is dan de andere materialen! Tevens geeft het grip zonder dat het je beperkt in je bewegingsvrijheid en wordt steeds comfortabeler door het foam in de zitting.

Equi-Grip
Het materiaal waar de kussenpanelen van zijn gemaakt. Dit is een rekbaar materiaal wat zich zal vormen naar het paard, vergelijkbaar met leer, maar zal niet uitlopen met als voordeel dat het niet zal vervormen.


Voor uw veiligheid: alle producten zijn vervaardigd, van hoogwaardige, duurzame en weersbestendige materialen voor een lange gebruiksduur en gebruiksgemak. Het is echter van levensbelang om te begrijpen dat elk product een maximale levensduur heeft die wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder de omgeving, gebruiksfrequentie en zorg. Het is de verantwoordelijkheid van elke ruiter om regelmatig hun tuig (zadel en harnachement) te controleren.